„МОДЕРНСПОРТ“ ПОВЕЗУЈЕ ПАЛИЛУЛУ И БОТЕВГРАД
30.07.2012

Ботевград у Бугарској, партнерску општину Градске општине Палилула на пројекту „МОДЕРНСПОРТ“, који се остварујеу склопу ИПП-а фонда и Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, протекле недеље посетило је ново руководство нишке општине Палилуле. Овим поводом челници две општине, Бобан Џунић, председник општине Палилула и његов колега Георги Цветанов Георгиев, председник општине Ботевград, са својим сарадницима, Јорданком Лалчевом, председницом Скупштине и Валентином Ценевим, замеником председника општине, размотрили су остваривање динамике пројектних активности и начин завршетка пројекта у Бугарској и у Србији. Циљ пројекта „МОДЕРНСПОРТ“ је промоција и развој спорта, изградњом спортских терена кроз сарадњу локалних власти у Региону. Вредност ове инвестиције у општини Палилула, која ће бити остварена уз подршку ЕУ до краја ове године је око 218 481 Еура.

Пројектни партнер Ботевград је успешно завршио планиране радове на реконструкцији кошаркашких терена у Спортском центру-истакла је пројект менаџер Елена Лоновска. Због одређених сагласности и одобрења модификације пројекта у Србији, са почетком радова на изградњи спортски терени у Паси Пољани се тек кренуло, рекао је Миодраг Петровић, шеф пројектног тима општине Палилула. До сада је урађен главни пројекат за изградњу игралишта за одбојку, кошарку и рукомет, тениски терен, трим стазу, стазу за скок у даљ, атлетску стазу. Ова инвестиција , за коју је раписан тендер:“SUBJECT: INVITATION TO TENDER FOR „Constructional works in Palilula – reconstruction of School yard of the primary school Kralj Petar I in Pasi Poljana, Niš” under subsidy contract 2007 RD-02-29-227 /28.07.2011, project No 2007 CB16IPO006- 2009-1-52 (Budget line BL6)“, биће реализована наповршини од 4.400м2 у издвојеном оделењу Основне школе “Краљ Петар Први” у Паси Пољани.

У овој фази опремања, за ученике школе је већ обезбеђено шест струњача (три мале и три велике), одскочна даска, козлић, сто за стони тенис са пратећом опремом, мреже за одбојку, у вредности од 3.500 еура. Захваљујући Програму прекограничне сарадње Бугарска-Србија, по речима председника Бобана Џунића, деца и омладина насеља у Паси Пољани добиће идеалне услове за развој спортско-рекреативних активности. Партнери на пројекту „Модернспорт“ , овај сусрет у Ботевграду, искористили су и за договор о новим облицима сарадње две општине и пројектним активностима.